Már 27289 aktuális ingatlan található adatbázisunkban!

LAKtanyából LAKópark portfolio.hu, 2005. szeptember 21.

2005. szeptember 21.

Új, nagyléptékű környezet- és lakófejlesztésbe kezd a Biggeorge’s - NV Rt. a XI. kerületben, egy elhagyott laktanya területén. A területen magas színvonalú lakásokat és közösségi létesítményeket fognak elhelyezni, amelyek már meglévő kiváló tömegközlekedési kapcsolatát az új, Etele téri metrómegálló tovább fogja javítani.

A Biggeorge’s - NV Rt. lett a győztese annak a pályázatnak, amelyet a HM megbízásából a Kincstári Vagyonkezelő bonyolított le. Az 1991 óta használaton kívül helyezett Kinizsi laktanyát az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő Biggeorge’s - NV Rt. erre a célra alapított projektvállalata vehette meg. Az ingatlan nettó vételára 5 milliárd forint, amely kiemelkedő mértékű tranzakciónak számít a fejlesztési telkek piacán.

A több, mint 12,6 hektáros terület Buda egyik legizgalmasabb környezetében, Újbudán (vagyis a XI. kerületben), a Sasadi út mellett, a Sas-hegy lábánál található. Itt családi házas, kistársasházas beépítés jellemző, a lakók a zöld környezet mellett a jó közlekedésért kedvelik ezt a városrészt. Az eddig is kiemelkedően jó közlekedési kapcsolatokat lényegesen javítani fogja, hogy négy év múlva a 4-es metró új végállomásától, az Etele tértől az ingatlan pár perces sétával elérhető lesz.

A zöldövezet és a környék beépítése eleve diktálja, hogy itt parkosított környezetben, ősfák és nagy pázsitos kertrészek között épüljenek emberléptékű épületek. A fejlesztő tervei szerint a lakások a hazai piacon megszokottnál jobban felszerelt, kiváló minőségben elkészített, változatos alaprajzú egységek lesznek elérhető áron. A parkban várhatóan uszodával felszerelt sportközpont és egyéb közösségi létesítmények is helyet kapnak, míg az autókat a felszín helyett mélygarázsokban lehet majd elhelyezni.

A Biggeorge’s - NV Rt. munkatársai úgy gondolják, hogy a stagnáló lakáspiacon is van létjogosultsága egy ilyen különleges terméknek. A Sasad-liget névre keresztelt projektre a potenciális vevők érdeklődésének regisztrálását rövidesen megkezdi az értékesítéssel megbízott Otthon Centrum. A projekt első, mintegy 200 lakásos ütemével 2007 év folyamán szeretnének elkészülni.

Ingatlanpiac: Hírek, elemzések
Ossza meg másokkal!
Kapcsolat, vélemény
Lakáspiaci Monitor
2014
Archívum
Lakáspiaci Tanácsadó
2014
Archívum
Residential Market Monitor
2014
Archives
youmetry