Már 27267 aktuális ingatlan található adatbázisunkban!

Elkelt a budapesti Duna-part hirtv.net, 2005. január 18.

2005. január 18.

Elkelt a budapesti Duna-part. A haszonból bőven kivették a részüket a spekulánsok. Eközben a városképre, az elfogadható környezetre kevés figyelem maradt.

Egyre kevesebb lesz a zöld terület, egyre több lesz az új épület a budapesti Duna-parton - állítják az ingatlannal foglalkozó szakemberek. Szerintük az új házak nagy építési hulláma még csak most kezdődött el. Ugyanis megjelent egy olyan - nem elsősorban külföldiekből álló réteg - amely meg tud fizetni 400-600 ezer Ft-ot egy Dunára néző lakás négyzetméteréért. Eladó telek már nincs, a befektetők jórészt 6-7 évvel ezelőtt vásárolták fel a még szabad területeket spekulációs céllal. Akinek még van tartaléka, az még kivár, hogy a fizetőképes vevőknek minnél magasabb áron tudja eladni a most épülő házakat.

Gerő András az Otthon Centrum ügyvezető igazgatója elmondta: "Nagyon nagy fejlesztés várható még Lágymányosi híd környnyékén, mindkét oldalon, ami még egy kiaknázatlan terület. Azt lehet mondani, hogy a Petőfi hídtól északra, mondjuk az Árpád-hídtól délre nagyon kevés, vagy gyakorlatilag nincs eladó duna-parti telek."

Tervek pedig vannak bőven. A Pesti oldalon így szó van a Transelektro városnegyed, a Riverloft lakóépületek, felépítéséről, közraktárak átalakításáról, és a csepeli szigetcsúcs beépítéséről. A Budai például Óbudai Gázgyár átalakításával, a Hajógyári sziget és a Várkert beépítésével szórakoztató és szabadidős központontokat építtetnének a lehetséges beruházók. A várostervezési bizottság elnöke szerint a városvezetésnek nincs egységes koncepciója a XXI. század Budapestjéről.

Sasvári Szilárd a Várostervezési Bizottság fideszes elnöke úgy nyilatkozott: "Semmifajta elképzelés nincs arra, hogy a Duna-partot hogyan lehetne felfejleszteni. A XIX században Budapest az a Duna-folyam fővárosa volt, kereskedelmi központ volt, semmifajta olyan szerepet nem tud most Budapest betölteni, amire szükség lenne."

Míg a beruházók szűkítenék a Duna medrét és plussz két sávval bővítenék az alsó rakpartot, addig a városvédők szerint ez teljesen elviselhetetlenné tenné a már ma is túlzsúfolt Dunapartot, melynek Margit-hídtól a Szabadság hídig tartó szakasza a világörökség része.

Ingatlanpiac: Hírek, elemzések
Ossza meg másokkal!
Kapcsolat, vélemény
Lakáspiaci Monitor
2014
Archívum
Lakáspiaci Tanácsadó
2014
Archívum
Residential Market Monitor
2014
Archives
youmetry