Már 27180 aktuális ingatlan található adatbázisunkban!

Értékesítési Garancia az Otthon Centrumtól

2008. július 17.

Folyamatosan emelkedik az ingatlanközvetítők részvételével zajló lakáseladások aránya az új és használt ingatlanok piacán egyaránt: Budapesten már eléri a 40 százalékot. A megbízók azért fordulnak egyre nagyobb arányban a közvetítőkhöz, mert abban bíznak, hogy rajtuk keresztül gyorsabban, illetve az elérhető legkedvezőbb áron tudják értékesíteni ingatlanjaikat. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen ingatlanközvetítőt bíz meg a tulajdonos: a siker esélyét növeli, ha a közvetítő mögött megfelelő értékesítési hálózat és számottevő piaci tapasztalat áll. De vajon egy vagy több irodát érdemes-e megbízni?

Miért jó a kiemelt szerződés?

Ma már mind több megbízó köt az ingatlanközvetítővel kiemelt megbízási szerződést. Ebben az eladó azt vállalja, hogy az adott ingatlan értékesítésével a szerződéses időszakban kizárólag az adott irodát bízza meg. Bár első pillanatra úgy tűnhet, hogy a kiemelt szerződés akár korlátozhatja is az eladást, valójában egy ilyen szerződéssel jelentősen megnő a siker esélye. Ha az ingatlan több iroda kínálatában jelenik meg, számtalanszor előfordul, hogy ugyanazon hirdetési oldalakon, más telefonszámmal, sokszor más áron találkozhatunk az adott ingatlannal — ez bizony a vevők körében komoly bizalmatlanságot ébreszthet. Az optimális megjelenés mellett az ügyfél számára kényelmet jelent az is, hogy nem kell több — profi, illetve kevésbé felkészült — irodával tartania párhuzamosan a kapcsolatot.

Garanciát is adunk

Akit a fenti érvek nem győztek meg, ezentúl garanciát is kap arra, hogy a kiemelt szerződéssel jó döntést hozott: az Otthon Centrum április elsején ugyanis Értékesítési Garancia néven új szolgáltatást vezetett be.

Akár ötszázalékos kompenzáció

Az Otthon Centrum Értékesítési Garancia szolgáltatását valamennyi, lakóingatlana eladására kiemelt szerződést kötő magánszemély igénybe veheti. A díjmentes garanciát mindazok megkapják, akik legalább 6 hónapra szóló kiemelt szerződést kötnek. Amennyiben a féléves időtartam alatt az Otthon Centrum nem tudja eladni az ingatlant, de a tulajdonos a szerződés lejártát követő 3 hónap során legalább a megbízási áron értékesíteni tudja azt, a megbízó kompenzációban részesül.
Az alapszolgáltatás díjmentesen igénybe vehető az 5 millió forintot meghaladó irányárú magyarországi lakóingatlanok esetében. A kompenzáció pontos nagysága függ az ingatlan értékétől. A kiemelt megbízási szerződést a 6 hónapos időszak során az ügyfél módosíthatja, vagy további 6 hónappal meghosszabbíthatja. A kompenzáció nagysága alapesetben az ingatlan értékének 2 százaléka lehet. A Prémium Értékesítési Garancia esetén egyszeri, 30 ezer forintos díj ellenében
emelt összegű, a piaci érték 5 százalékát kitevő kompenzációra jogosult az ügyfél. A Garancia sávonkénti pontos mértékét az alábbi táblázat mutatja be: Az Értékesítési Garancia — röviden összefoglalva — az ügyfelek számára a kizárólagos megbízás kényelmét egészíti ki az Otthon Centrum értékesítési elkötelezettségének mérhető, kézzelfogható biztosítékával.

Ingatlanpiac: Hírek, elemzések
Ossza meg másokkal!
Kapcsolat, vélemény
Lakáspiaci Monitor
2014
Archívum
Lakáspiaci Tanácsadó
2014
Archívum
Residential Market Monitor
2014
Archives
youmetry