Ingatlan keresőX
Eladó családi ház, H452461
Nagyiván

21 900 000 Ft

  • 124m²
  • 3 szoba
Kiemelt megbízás

Szépen felújított, falusi CSOK-ra alkalmas nagy polgári ház, a Tisza-tó régióban, Nagyivánban ELADÓ!

A Tisza-tó Magyarország második legnagyobb összefüggő vízfelülettel rendelkező tava. Az itteni növény- és állatvilág összehasonlíthatatlanul más, mint egyéb más vizek. Többek között ezért is érdemes felkeresni országunk ezen gyönyörű tájegységét.

Nagyiván ezen régió Jász-Nagykun-Szolnok megye észak keleti szélén helyezkedik el, mely települést a Hortobágyi Nemzeti Park három oldalról ölel körbe. A Tisza-tó fővárosától, Tiszafüredtől 20 kilométerre elhelyezkedő 1200 fős településen minden megtalálható, ami a mindennapi élethez szükséges. Van Polgármesteri Hivatal, Posta, Orvosi rendelő, bölcsőde, óvoda, gyógyszertár, élelmiszer és vegyes boltok. Munkalehetőséget biztosítanak a mezőgazdasági vállalkozások, Szent József idősek otthona, de a közelben lévő Tiszafüreden is megtalálja a munkahelyét, aki dolgozni szeretne. A közelben több gyógyfürdő is megtalálható, ahol gyógyulni és pihenni is tud.

A falu egy aranyos kis gyöngyszem a Hortobágy szélén, mely települést az itt lakók a Hortobágy kapujaként emlegetik. Jellemzője, hogy a Fő utcán, szinte minden villanyoszlopon gólyák fészkelnek.

Ezen a fejlődő, folyamatosan szépülő településen kínálok egy olyan ingatlant, amit ritkán lehet a hirdetésekben megtalálni. Ez a tégla alapokra 1883-ban épült ház vegyes falazatú (belül 60 cm-es vályog, kívül 20 cm-es tégla), fa tetőszerkezetű és a kornak megfelelő nád tetőhéjazatú. Az épületben megjelenik a mester gerenda és a nád és sár borítású mennyezetet tartó gerendázat is. A faanyag állapota kiváló. A jelenlegi tulajdonos elmondása alapján a szerkezet faanyaga Erdélyből származik, melyet annak idején a Tiszán úsztattak le, majd megmunkálás után hetekig sós vízben volt kezelve. Ezzel a módszerrel érték el, hogy a kártevők ne tegyék tönkre a fát. Ennek bizonyítéka, hogy a fa szerkezet az egész épületben kitűnő állapotban van közel 140 év eltelte után is!

Pár éve az épület teljes felújításon esett át. Akkor lett bevezetve a víz, lett kialakítva fürdőszoba, az elektromos hálózat teljesen ki lett cserélve, valamint vegyes tüzeléses kazánra épülő meleg vizes központi fűtés épült. Az utcai hatalmas szobából két helyiség lett kialakítva, ahol a szép nagy búbos kemencét meghagyták úgy, hogy az mind két szobát fűtse. Az épület alatti pincét is felújították, mely 20 négyzetméteren biztosítja az állandó 18 Celsius-ot.
A hátsó kertben egy működő, automatikus öntöző rendszer van kiépítve, mely különböző módon szabályozható.

Amennyiben egy nyugodt, békés településre vágyik, akár állandó ott lakással, vagy hétvégi kikapcsolódáshoz keres egy azonnal beköltözhető ingatlant, akkor ez lesz az. Ha személyesen is meg szeretné nézni ezt a régi stílusú, de minden modern elvárásnak megfelelő ingatlant, akkor keressen az elérhetőségemen, egyeztessünk időpontot és velem együtt ez megtörténhet.

A még elérhető falusi CSOK támogatás, valamint babaváró és egyéb más állami támogatás igénybe vehető a vásárláshoz. Ehhez, valamint minden más hitel intézéséhez irodánk teljes körű ügyintézést végez. Keressen bennünket bizalommal!!


Irodánk hétvégén ügyeletet tart a betérő ügyfeleink részére.

#tiszató #nagyiván #gyógyfürdőkaközelben #hortobágyinemzetipark #tiszafüred #családiház

Regisztrációs szám

H452461

Az ingatlan adatai

Értékesités
eladó
Jogi státusz
használt
Jelleg
ház
Építési mód
vegyesfalazatú
Méret
124 m²
Bruttó méret
158 m²
Telek méret
861 m²
Terasz / erkély mérete
22 m²
Fűtés
vegyes cirkó
Belmagasság
290 cm
Tájolás
Dél-nyugat
Panoráma
városi panoráma, Zöldre néző panoráma
Állapot
kiváló
Homlokzat állapota
Pince
Önálló
Környék
csendes, jó közlekedés, zöld, központi
Építés éve
1883
Fürdőszobák száma
1
Víz
Van
Gáz
Utcán
Villany
Van
Tároló
Önálló
Vízpart távolsága
több mint 500 méterre

Helyiségek

terasz
22 m²
konyha-étkező
25 m²
szoba
30 m²
szoba
15 m²
szoba
29 m²
közlekedő
11 m²
fürdőszoba-wc
6 m²
tároló
2 m²
pince
20 m²
Pomaházi Pál
Pomaházi Pál

Hitelszakértő

Irodánk kínálatából - Tiszafüred

eladó telek

Index image
4

eladó családi ház

Index image
14

eladó családi ház

Index image
11

eladó családi ház

Index image
16

eladó családi ház

Index image
31

eladó családi ház

Index image
31

eladó telek

Index image
8