Ingatlan keresőX

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS

Alulírott Otthon Centrum Holding Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1023 Budapest, Lajos utca 28-32., cégjegyzékszám: 01-09-729566) mint az Otthon Centrum 2031 Kötvény elnevezésű, HU0000360391 ISIN azonosítójú kötvények kibocsátója (továbbiakban „Kibocsátó”) a Budapest Értéktőzsde Zrt. Xbond Általános Üzletszabályzata, és a vonatkozó jogszabályok alapján ezúton tájékoztatja a befektetőit, valamint az egyéb tőkepiaci szereplőket és érdeklődőket az alábbiakról:

Az Otthon Centrum Holding 2022. április 11. napján megállapodást kötött az Open House hálózat magánszemély végső tulajdonosaival, mely alapján – a megállapodásban foglalt feltételek bekövetkezése esetén – az Otthon Centrum Holding minősített többséget biztosító befolyást meghaladó tulajdont szerez az Open House hálózat franchise és hitelközvetítő tevékenységét egyesítő új holding társaságban, akként, hogy az Open House hálózat jelenlegi magánszemély végső tulajdonosai kisebbségi tulajdonosok maradnak az új holding társaságban és az operatív irányításért is ők felelnek, a saját irodáikat pedig Open House Franchise Partnerként üzemeltetik.

A tranzakció előfeltételei közül a mai napon az utolsó előfeltétel is teljesült azáltal, hogy a Gazdasági Versenyhivatal VJ/21/2022. ügyszám alatt hozott határozatával megállapította, hogy a tranzakció eredményeképpen megvalósuló összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacokon.
A fentiekre tekintettel a tranzakció felei intézkednek a transzakció zárása iránt.

Kelt: Budapest, 2022. 10. 26.

Otthon Centrum Holding Kft.

Sajtókapcsolat: Tóth Adrienn, sajto@oc.hu, +36 70/311 82 15
Otthon Centrum, Marketing és Kommunikációs Osztály