Ingatlan keresőX

Biztosítások kényelmesen, egy helyről

Egy helyről, lehetőleg a legtöbb szolgáltatást – az ügyfelek igénye egyre jobban eltolódott ebbe az irányba, ami az ügyintézés testre-szabottságának és gyorsaságának szem előtt tartásával is magyarázható. Új, vagy használt lakás vásárlásakor a legtöbb magánszemély hitelt igényel, s fontos tényező számukra, hogy ahol az ügyletet megkötötték, ott a szükséges jelzálogkölcsön igénylésére is legyen lehetőség.

A lakásvásárlás időpontjában azonnal felmerül a biztosítás kötésének szükségessége is, legyen szó lakásbiztosításról, amely - a legjelentősebb értékünk védelmének természetes igényén túl - feltétele a hitel folyósításának, avagy hitelfedezeti életbiztosításról, amelyet szintén egyre több bank ír elő. – Az egypontos kiszolgálás az Otthon Centrum hálózatában is fontossá vált, az ügyfeleink számára ugyanis vonzó szempont, hogy nem kell a bank és a biztosító között ingáznia, órákat várakoznia – magyarázza Galgóczi Antal, a BG Risk Biztosításközvetítő ügyvezetője a cég létrehozására vonatkozó döntés hátterét. A társaság tavaly júliusban alakult, augusztusban kezdte az értékesítés, s mindeddig az Otthon Centrum hálózatban ingatlant vásárló ügyfelek számára több mint 500 biztosítási szerződést kötöttek.

A BG Risk az induláskor pályázó biztosító társaságok közül – az eltelt közel egy év működési tapasztalatai alapján jó érzékkel - az AEGON Magyarországot választotta partnerének. Az AEGON a lakásbiztosítások terén abszolút piacvezetőnek számít hazánkban. Ráadásul egy piaci újdonsággal is segítette a biztosításközvetítő társaságot: az Otthon Centrum hálózatában ingatlant vásárló és hitelkérelmet benyújtó ügyfelek igényeiből kiindulva közösen kifejlesztették a "BG Risk Otthon" Lakásbiztosítást.

A termék egyediségei között említhető, hogy az ügyfél azonnal megkapja a biztosítási kötvényt és a hitelező bank által igényelt hitelfedezeti nyilatkozatot, ezzel is csökkentve annak kockázatát, hogy az adott ingatlanvásárlás meghiúsuljon a hitel folyósításának késedelme miatt.

A biztosítandó főépület vagy lakás alapterülete és az újraépítési érték alapján kerül a fizetendő díj megállapításra. Családi ház esetén külön díj fizetése nélkül biztosítottá válnak a melléképületek és építmények, továbbá társasházi lakás esetén a külön tulajdonú épületrészek és a – tulajdoni hányad arányában – közös tulajdonú épületrészek is.

Emellett az ügyfeleink védelme érdekében a biztosítás egy 15 millió forintig térítést nyújtó felelősségbiztosítási elemet is tartalmaz. A tapasztalatok szerint ugyanis leginkább a beköltözés időszakában fordulnak elő az olyan személysérüléses és tárgyrongálási károk, amelyekért a lakás tulajdonosa a PTK szerint kártérítési felelősséggel tartozik – hangsúlyozta Galgóczi Antal. Hozzátéve: az ügyfeleik számára ugyanakkor további három lakásbiztosítási termék is elérhető, az egyszerűbb konstrukciótól a gyakorlatilag teljeskörű fedeztet nyújtó all-risk típusúig, mint ahogy életbiztosítások terén is bőséges a kínálat, a tisztán kockázati konstrukcióktól a rugalmasan alakítható életprogramig számos termék hozzáférhető az érdeklődők számára.

Ami a BG Risk idei terveit illeti, az értékesítők száma rövidesen meghaladja a 100-at, ezzel az Otthon Centrum teljes franchise hálózatában lehetővé válik az ingatlan értékesítéshez kapcsolódó biztosítások megkötése. Emellett bővült a termékek köre is: az ügyfelek számára elérhetőek már a társasház- és lakásszövetkezeti biztosítások, a vállalati vagyonbiztosítások, mely utóbbit a lakást cégként vásárló, lízingelő, illetve a vállalkozói tevékenységüket odahaza végző ügyfelek igénye indokol.

Sajtókapcsolat: Tóth Adrienn, sajto@oc.hu, +36 70/311 82 15
Otthon Centrum, Marketing és Kommunikációs Osztály