Ingatlan keresőX

Két hónap alatt kelnek el a panellakások

Az Otthon Centrum adatai szerint a panellakások keltek el a leggyorsabban 2019 első félévében Magyarországon. Értékesítésük átlagos ideje az első hat hónap tapasztalatai alapján 70 napra tehető.

A legrövidebb idő - átlagosan mindössze két hónap - alatt Budán és a régióközpontokban keltek el a házgyári technológiával készült lakások.  Ezzel szemben a téglából épült otthonok átlagos értékesítési ideje 83 nap volt.

A külső pesti kerületekben és a vidéki városokban két és fél hónap alatt találtak gazdára az ingatlanok.  A főváros többi részén, valamint a 25 ezer főnél kisebb városok esetében az értékesítési idő két héttel hosszabb. 

A panellakások népszerűsége elsősorban áruknak köszönhető, ugyanis a lakáspiacon  jelenleg a panel lakótelepi lakás a legmegfizethetőbb. A vásárlóknak  a kellemes zöld, parkosított a környezet, a közelben elérhető  szolgáltatások és a jó  tömegközlekedés miatt is esik erre a lakás típusra a választásuk.

A családi házak esetében az eladóknak továbbra is átlagosan fél évet, azaz mintegy 178 napot kellett várniuk a fizető vevőre. Az idei esztendő első félévében a családi házak a 25 ezer főnél kisebb településeken keltek el leglassabban, az átlag értékhez képest 3-4 héttel hosszabb idő alatt. Ezzel szemben a fővárosban átlag 130 napot vett igénybe egy családi ház értékesítése. 

Sajtókapcsolat: Tóth Adrienn, sajto@oc.hu, +36 70/311 82 15
Otthon Centrum, Marketing és Kommunikációs Osztály