2007. 02. 26.

A lakáspiac "aranykorát" idézte a hétvégi Lakásvásár

Több mint tizenötezren látták a hétvégi jubileumi, 10. budapesti Lakásvásárt a SYMA Csarnokban – áll a szervező Lakásvásár Média Csoport közleményében.

A kiállítók első tapasztalatai szerint a rekord látogatottság arra enged következtetni, hogy a két évvel ezelőtti keresleti szintre térhet vissza a piac, szemben a tavalyi visszafogott várakozásokkal. A százezres nagyságrendű kínálatot bemutató kiállítás több ezer látogatói regisztrációval zárt; ami kiállítók véleménye szerint egyértelműen egy valós vásárlói réteget jelent. Ebben a mind kisebb önrésszel felvehető hitelek nagy szerepet játszanak. Taroltak a még másutt nem reklámozott, frissen bemutatott újlakás-projektek is.

A szervezők elmondása szerint érdemes volt a korábban szűknek bizonyult kiscsarnok helyett a modern, nyolcezer négyzetméteres kiállítói térre cserélni a helyszínt, ahol kétszáz kiállító sosem látott kreativitással építette meg és rendezte be standjait. A kiállításon debütált a tizenöt négyzetméteres ledfal, ahol helyszíni riportok és kisfilmek hangoltak a kiállítás egy-egy különleges területére. A kiállítói standokon színes kavalkád fogadta a nagyközönséget – volt, ahol megelevenedtek a reklámplakátokról ismert imázsfigurák, egy helyütt pedig Tisza Bea jazz énekesnő énekelte meg az adott lakóingatlan-beruházás hangulatát. A kiállítói térben minden lakás –és háztípus megtalálható volt – és a bankok "kihelyezett ügyfélszolgálatánál " is kígyózó sorok mutatták a hitelek iránti erős érdeklődést. Első ízben a Lakásvásár adott otthont a Készház Vásárnak is; ötszáz négyzetméteren tizenhat különböző, ám könnyűszerkezetes technológiával építő céget kerestek fel a családi ház vásárlást tervezők.

A vásári hangulatról a szervezőkön kívül azok a kiállítók is gondoskodtak, akik különböző játékokra invitálták a közönséget – kisebb-nagyobb nyereményekért. Az akciók és kifejezetten a Lakásvásár három napjára szóló árengedmények a szokásoknak megfelelően ismét nagy érdeklődést váltottak ki a látogatókból.

A Lakásvásár következő helyszíne Debrecen, a budapesti közönség pedig szeptemberben találkozhat ismét Magyarország legnagyobb lakáspiaci rendezvényével.