2007. 08. 28.

Szeptemberben újra Lakásvásár!

Kétszáz lakáspiaci beruházó és közvetítő és bank vonultatja fel kínálatát az immár 11. alkalommal jelentkező budapesti Lakásvásáron. A kiállítás további főszereplői a lakás iránt érdeklődők, akik a trendek, árak és hitellehetőségek áttekintése után választanak az új és használt otthonok sokaságából. Mindez szeptember 21-22-23-án, a SYMA Csarnokban.

Szokás szerint új lendületet ad az őszi lakáspiacnak az 5 éve indult Lakásvásár programsorozat, miután az év első fele igen vegyes hangulatban telt a lakáspiacon. Bizony a fejlesztők és értékesítők többsége is visszafogottan ítéli meg az aktuális helyzetét, ennek ellenére folyamatosan indulnak új beruházások; a helyválasztásban, vagy éppen a projekt különlegességében elől járók nem is panaszkodnak értékesítési nehézségekről.

A friss tapasztalatok szerint ismét több olyan beruházás indul, ahol akár száz fölött is lehet a lakások száma, de a csak néhány lakásos, jóval borsosabb áron kínált új lakások között is van miből szemezgetni. Ezt a képet, vagyis minden idők legszínesebb kínálatát mutatja az e hónapban megrendezendő budapesti Lakásvásár is.

Magyarország legnagyobb lakáspiaci kiállítása a hagyományok szerint két és fél napig, péntek délután 2 órától vasárnap este 6-ig várja azokat, akik az árak, népszerű helyszínek és trendek feltérképezése után a részletekre is kíváncsiak. A pazar megjelenésű standoknál kényelmes körülmények között, felkészült kollégák segítenek eligazodni a műszaki adatok és felszereltség, valamint átadási határidők labirintusában. A banki szakemberek és bank-független hiteltanácsadók pedig a legmegfelelőbb kölcsönök megtalálásában adnak támpontokat. A Lakásvásár kiállítói között a főváros legnagyobb beruházói, fejlesztői és lakáspiaci forgalmazói mellett ott lesznek a kis közvetítők és a készház –piac több szereplője is, és újdonság, hogy az építészek is külön szekcióban állítanak ki. Hagyomány, hogy a kiállítás ingyenes szolgáltatásokkal egészíti ki a lakáspiaci kínálatot; így például a családosok gyermekeinek elhelyezéséről a Gyermeksziget játszótéren gondoskodnak szakképzett pedagógusok, az Internet Cafe közönsége a világhálón böngészhet a lakáskínálatból. Mint a korábbi években mindig, ezúttal is ingyenesen adnak jogi tanácsokat például szerződéskötéssel kapcsolatban a Hidasi és társai Ügyvédi Iroda munkatársai.

A nyolcezer négyzetméteres kiállítói térben olyan bőséges információtömeg várja a nagyközönséget, hogy bizonyosan nem csalódik, aki kilátogat a szeptember 21-22-23- án nyitva tartó kiállításra.

Ráadásul az ötéves Lakásvásár látogatói közül egy szerencsés, negyedmagával utazhat egy ausztriai síparadicsomba, amivel a Car Tour Utazási Iroda jóvoltából a szervezők még emlékezetesebbé szeretnék tenni a 11. budapesti Lakásvásárt. A kiállítás fő támogatói az Otthon Centrum, az AL Holding és az FHB Bank.