Ingatlan keresőX
Eladó családi ház, H465734
Nagyiván

6 100 000 Ft

16 000 €

  • 69m²
  • 2 szoba

A Tisza-tó Régióban, Nagyivánon, felújítandó paraszt ház, mely a falusi CSOK igénybevételére is alkalmas, ELADÓ!

A Tisza-tó Magyarország második legnagyobb összefüggő vízfelülettel rendelkező tava. Az itteni növény- és állatvilág összehasonlíthatatlanul más, mint egyéb vizek. Többek között ezért is érdemes felkeresni országunk ezen gyönyörű tájegységét.

Nagyiván ezen régió Jász-Nagykun-Szolnok vármegye észak keleti szélén helyezkedik el, mely települést a Hortobágyi Nemzeti Park három oldalról ölel körbe. A Tisza-tó fővárosától, Tiszafüredtől 20 kilométerre elhelyezkedő 1200 fős településen minden megtalálható, ami a mindennapi élethez szükséges. Van Polgármesteri Hivatal, Posta, Orvosi rendelő, bölcsőde, óvoda, gyógyszertár, élelmiszer és vegyes boltok. Munkalehetőséget biztosítanak a mezőgazdasági vállalkozások, Szent József idősek otthona, de a közelben lévő Tiszafüreden is megtalálja a munkahelyét, aki dolgozni szeretne. A közelben több gyógyfürdő is megtalálható, ahol gyógyulni és pihenni is tud.

A falu egy aranyos kis hely a Hortobágy szélén, mely települést az itt lakók a Hortobágy kapujaként emlegetik. Jellemzője, hogy a Fő utcán, szinte minden villanyoszlopon gólyák fészkelnek. Jelenleg több, mint 100 gólyafészek található, melyek mind "lakottak"!

Ezen a fejlődő, folyamatosan szépülő településen kínálok egy, az 1950-es években épült, a tájra jellemző három osztatú parasztházat, több mint 30 négyzetméteres tornáccal. Az épületre jellemző, hogy az idők folyamán kereskedelmi célokra lett átalakítva, italkimérés folyt benne. Több éve ezen tevékenység megszűnt, azóta üresen áll, ami a külső homlokzatokon látszik. Maga az épület tégla alapon, vályog falazattal, fa födémmel, fa tetőszerkezettel és sík pala fedéssel készült. A talajból érkező felszivárgó víz elleni szigetelés jó, mivel nem nyersül az épület, a falak szárazak.
A belsőre jellemző, hogy az átalakításkor egy falat kiváltottak és egy egybefüggő, nagy fogyasztó helyiség lett kialakítva úgy, hogy egy tetszetős tégla pillér került beépítésre, mely a látható mestergerendát hívatott tartani. A gerenda fölött a mennyezet szép deszka borítást kapott, így egy kis karbantartással egy szép nappali, étkező, konyha áll az új lakó rendelkezésére. A ház ablakait is kicserélték és a régiek helyett már modern, hőszigetelő üvegezéssel ellátott fa nyílászárók kerültek beépítésre. Egy kezdetleges fürdőszoba is leválasztásra került, itt egy villanybojler is található.

Mivel vendéglátó hely volt az utolsó funkciója, így egy külön vizes blokk lett kialakítva, melyben külön női és férfi helyiségek vannak. Az épület folytatásában található még egy szerelőaknával ellátott garázs is, mely egy autó befogadására alkalmas, de mellette még nagy tároló lehetőség van.
Az udvaron egy kb 140 négyzetméteres felület öntött beton borítást kapott, mely egy majdani térkövezéshez tökéletes alapot nyújt. E mellett még a nagykaputól a garázsig 50 cm vastag zúzottkő borítás biztosítja minden évszakban a biztonságos autó közlekedést.

Amennyiben egy nyugodt, békés településre vágyik, akár állandó ott lakással, vagy hétvégi kikapcsolódáshoz keres egy jó adottságokkal rendelkező ingatlant, akkor ez lesz az. Ha személyesen is meg szeretné nézni ezt a régi stílusú ingatlant, akkor keressen az elérhetőségemen, egyeztessünk időpontot és velem együtt ez megtörténhet.

A falusi CSOK támogatás, januártól a CSOK+, valamint babaváró és egyéb más állami támogatás igénybe vehető a vásárláshoz. Ehhez, valamint minden más hitel intézéséhez irodánk teljes körű ügyintézést végez. Keressen bennünket bizalommal!!

Irodánk hétvégén ügyeletet tart a betérő ügyfeleink részére.

#tiszato #nagyivan #gyogyfurdokakozelben #hortobagyinemzetipark #tiszafured #csaladihaz #nyaralo #paraszthaz

Regisztrációs szám

H465734

Az ingatlan adatai

Értékesités
eladó
Jogi státusz
használt
Jelleg
ház
Építési mód
vályog
Méret
69 m²
Bruttó méret
82 m²
Telek méret
1 251 m²
Terasz / erkély mérete
30 m²
Fűtés
vegyes fan-coil
Belmagasság
260 cm
Tájolás
Dél
Panoráma
városi panoráma, Zöldre néző panoráma
Állapot
Felújítandó
Homlokzat állapota
Átlagos
Környék
csendes, jó közlekedés, zöld
Építés éve
1953
Fürdőszobák száma
1
Garázs
Benne van az árban
Garázs férőhely
1
Víz
Van
Gáz
Utcán
Villany
Van
Tároló
Önálló
Vízpart távolsága
több mint 500 méterre

Helyiségek

terasz
30 m²
közlekedő
6 m²
nappali-étkező
21 m²
konyha
10 m²
szoba
19 m²
fürdőszoba
4 m²
wc-kézmosó
9 m²
Pomaházi Pál
Pomaházi Pál

Hitelszakértő

Irodánk kínálatából - Tiszafüred

eladó családi ház

Index image
25

eladó családi ház

Index image
22

eladó nyaraló

Index image
27

eladó lakás

Index image
27

eladó családi ház

Index image
18

eladó családi ház

Index image
14

eladó családi ház

Index image
23

eladó családi ház

Index image
21