Ingatlan keresőX

Hírek

Piaci hírek

Akár hárommilliót is kérhetnek egy új építésű lakás négyzetméteréért

Továbbra is nagy a különbség a legolcsóbb és legdrágább új építésű lakások fajlagos ára között, a skála Budapesten kerületenként már egymilliótól hárommillióig ível négyzetméterenként. Ugyanakkor az áremelkedés üteme a harmadik negyedévben szinte megállt, és éves viszonylatban…
Tovább olvasom

A vándorlási többlet is hajtja az ingatlanárakat

Szoros összefüggés mutatható ki az ár és a vándorlási többlet között a legkedveltebb térségben. Ennek is köszönhető, hogy egy ingatlan akár 30 százalék feletti árnövekedést is elérhetett egy év alatt.
Tovább olvasom

Egymillió közelében a vidéki négyzetméterár, de csökken a drágulás üteme

Legutóbb a világjárvány alatt emelkedett ilyen csekély mértékben az új építésű vidéki ingatlanok átlagos négyzetméterára, de már olyan települések is vannak, ahol csökkennek az árak.
Tovább olvasom

Otthon Centrum: újra lehet alkudni, helyzetbe kerültek a vevők

Mindhárom használt ingatlantípus esetében abszolút értékben és arányait tekintve is jelentősen emelkedett a teljes árengedmény mértéke, derült ki az év első kilenc hónapját összesítő elemzésből.
Tovább olvasom

Pörög az új építésű lakáspiac a Balaton-parton

Siófok az új építésű lakást vásárlók kedvence a Balaton-parton, derült ki az Otthon Centrum felméréséből: az árak jellemzően a fővárosit idézik, de a legdrágább tóparti projektben már 3.1 millió forintot kérnek egy négyzetméterért.
Tovább olvasom

Kiderült, mennyiért és milyen ingatlant vesznek a nyugdíjasok

Valamivel az országos átlagár alatt vásárol ingatlant a nyugdíjaskorú lakosság döntő többsége: a 65 év fölötti korosztály készpénzzel fizet, ám a használt családi ház ennek a generációnak már a legkevésbé jelent megoldást.
Tovább olvasom

Vidéken már csökkennek az albérletárak

Lassuló ütemű, de még mindig emelkedő áremelkedés rajzolódik ki a fővárosi albérletpiacon, ugyanakkor a százezer főnél népesebb vidéki városokban már némi árcsökkenést mért az Otthon Centrum. Továbbra is a panellakás a legolcsóbb opció.
Tovább olvasom

Újabb lengyel ingatlanközvetítő hálózatban szerzett többségi tulajdont az Otthon Centrum

2023-09-14 12:13 Piaci hírek
Az Otthon Centrum cégcsoporthoz (OC) tartozó lengyel Freedom Holding 88, 2 százalékos többségi tulajdont szerzett a lengyel ingatlanpiac egyik meghatározó ingatlanközvetítő hálózatában, az Investor Nieruchomości társaságban.
Tovább olvasom

Győr és Sopron a nyugat - dunántúli régió két legdrágább városa

Egyedül a nyugat-dunántúli büszkélkedhet vándorlási többlettel a hat vidéki régió közül, míg a dunántúli nagyvárosok esetében Győr és Sopron a legdrágább az első féléves adatok alapján, mutatta ki az Otthon Centrum régiós összegzése.
Tovább olvasom

Majdnem 600 ezer lakásban nem életvitelszerűen élnek

Drámaian nőtt az életvitelszerűen nem lakott ingatlanok száma Budapesten, de vidéken sem sokkal jobb a helyzet. Az Otthon Centrum összesítése szerint a bővülő lakásállománnyal szemben a városi lakosság csökkenése, a fogyatkozó népesség és a turizmus együttes hatása vezetett…
Tovább olvasom

Hosszabb idő kell az ingatlan eladásához

Minden lakástípus esetében nőtt a forgási idő, a vásárlók lassabban döntenek, az ingatlanok több időt töltenek a piacon, derült ki az Otthon Centrum országos felméréséből. A korábbinál sokkal fontosabb szempont lett a vásárláskor az ingatlan állapota és minősége.
Tovább olvasom

Vidéken is jelentősen lassult az ingatlanpiaci áremelkedés

Ugyan az összes ingatlantípus esetében magasabb az idei átlagár a tavalyinál, de az Otthon Centrum országos mérése szerint a megyei jogú városokban az emelkedés üteme érezhetően mérséklődött.
Tovább olvasom