Ingatlan keresőX
Eladó telek, T035958
Balatonhenye, Kossuth utca

129 800 000 Ft

330 000 €

  • 7 926m²

A nyugalom szigete

A Káli-medence egyik legszebb zsákfalujában a Balatontól 6 km-re eladó egy kuriózumnak számító 7926 n2-es belterületi ingatlan, kilátással a falura a környező dombokra és a mandulásra. A telek mellet halad el a Monoszlóra vezető kerékpárút és az országos kéktúra útvonala is. Az összes közmű elérhető a telekhatáron. A telek felosztható és ebben az esetben 5-6 ház is építhető rá. A településrendezési terv folyamatban van. A faluban nincs más hasonló adottságú telek.
A település nevét előszőr 1181-ben említik írásban. Területén feltárt régészeti leletek tanúsága szerint már az ókori rómaiak idejében lakott hely volt.
A Balatontól légvonalban 6 kilométerre fekszik, délről Köveskál, nyugatról Monostorapáti, északról Kapolcs, délkeletről Monoszló határolja. A település hangulatát nagyban meghatározza a "zsákfalusága" a bekötő út célpontja és végpontja a község. Balatonhenye természetvédelmi oltalom alatt áll, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. A falu táji, ökológiai valamint tájképi szempontból is kiemelkedően értékes területen fekszik.
Befektetők figyelmébe éppúgy ajánljuk, mint magánszemélyek részére, akik e csodálatos hely atmoszférájába kívánják elképzeléseiket beilleszteni.

Regisztrációs szám

T035958

Az ingatlan adatai

Értékesités
eladó
Jelleg
telek
Típus
Építési telek
Övezet
lakóövezet
Telek méret
7 926 m²
Tájolás
Dél-nyugat
Panoráma
Zöldre néző panoráma
Környék
csendes, jó közlekedés, zöld
Víz
Utcán
Gáz
Utcán
Villany
Utcán
Csatorna
Utcán
Vízpart távolsága
több mint 500 méterre

 

Beépíthetőség
25%
Homlokzat magassága
850
Pongó Miklós
Pongó Miklós

Hitelszakértő

Irodánk kínálatából - IX. kerület - Thaly Kálmán utca

kiadó kereskedelmi ingatlan

Index image
17

eladó lakás

Index image
12