Ingatlan keresőX

Önerő nélküli lakáslízing a Biggeorge’s-tól

Közel egy éves előkészítés után, a napokban kézhez kapott engedélyek birtokában, várhatólag januárban kezdheti meg működését a Biggeorge’s Vagyonkezelő által alapított BG Magyarország Lízing Rt, valamint a BG Magyarország Ingatlanfinanszírozási Rt, melyek egymást kiegészítő ingatlanlízing és jelzáloghitel szolgáltatásukat a BG Hitel & Lízing márkanév alatt kínálják majd ügyfeleiknek.

Ezzel a Biggeorge’s csoport üzleti tevékenységének harmadik, működésében teljesen független pillérét hozza létre a jelenleg működő két tevékenység, az ország piacvezető lakossági ingatlanforgalmazója, az Otthon Centrum, valamint az ingatlanfejlesztési piacon meghatározó, a csoport 50%-os tulajdonában álló Biggeorge’s-NV Ingatlanfejlesztő Rt. mellett. A BG Hitel & Lízinget alkotó két társaság alaptőkéjén felül tulajdonosi kölcsön, valamint magyar és külföldi finanszírozó partnerek forrásainak bevonásával kezdi meg működését. A Biggeorge’s tulajdonosa, Nagygyörgy Tibor elmondta, hogy a BG Hitel & Lízing a hazai lakásfinanszírozási piacon egyedülálló módon, egy helyen kínálja ügyfeleinek az akár önerő nélkül is igénybe vehető lízingfinanszírozást, illetve a jelenlegi lakossági jelzáloghitelek palettájához illeszkedő, versenytársainál számos ponton kedvezőbb feltételeket kínáló lakáshiteleit. A BG Hitel & Lízing célja, hogy lakásfinanszírozásra specializálódott szolgáltatóként a versenyképes kamatszint mellett valódi személyre szabott finanszírozási alternatívát, egyúttal lényegesen gyorsabb és rugalmasabb ügyintézést kínáljon ügyfeleinek.

A lakásvásárlóknak érdemes lesz kivárniuk a többszereplős önerő nélküli ingatlan lízing piacot, hiszen lényegesebb szélesebb kínálatból választhatják majd ki új otthonukat. Tölgyes László, a cég vezérigazgatója szerint újdonság lesz ugyanis a BG Hitel & Lízing esetén, hogy az új építésű lakások tekintetében az önerő nélküli lízingfinanszírozás nem csak a szerződött, hanem egyéb, a cég által megfelelőnek minősített projektek esetén is elérhető lesz. Ily módon a vevők a jelenleg piacon levőnél lényegesen nagyobb önerő nélküli lízinggel értékesített lakás kínálatból tudnak majd választani. Ezen felül lehetőség lesz más lízingszolgáltatókkal szerződéses viszonyban álló lakásépítési fejlesztések kínálatából is választani a BG Lízing kedvező finanszírozása mellett. A BG Hitel & Lízing a napokban kezdte meg az együttműködési megállapodások megkötését, és már több, mint 5000 lakásra szerződött le fejlesztői partnereivel, akik számára a nagyon kedvező pénzügyi konstrukció mellett, más szolgáltatókkal szemben sokkal szélesebb mozgásteret biztosít a projektek hirdetési és értékesítési tevékenységét illetően. A leszerződött partnerek esetén mind a fejlesztői, mind a lakásvásárlói oldalon számos előny válik majd elérhetővé.

Sajtókapcsolat: Tóth Adrienn, sajto@oc.hu, +36 70/311 82 15
Otthon Centrum, Marketing és Kommunikációs Osztály