Ingatlan keresőX

Újabb lengyel ingatlanközvetítő hálózatban szerzett többségi tulajdont az Otthon Centrum

Az Otthon Centrum cégcsoporthoz (OC) tartozó lengyel Freedom Holding 88, 2 százalékos többségi tulajdont szerzett a lengyel ingatlanpiac egyik meghatározó ingatlanközvetítő hálózatában, az Investor Nieruchomości társaságban.

A megállapodás célja, hogy vezető pozíciót szerezzünk a lengyel ingatlanpiacon és biztosítsuk a kétirányú know-how transzfer lehetőségét ezzel is tovább erősíve az OC Holding piaci szerepét, pénzügyi stabilitását. A szélesebb szolgáltatási paletta és a nagyobb piaci lefedettség biztosíték arra, hogy itthon is meg tudjunk felelni a változó környezeti kihívásoknak, valamint a mindenkori ügyfél elvárásoknak – hangsúlyozta Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója.

A tranzakció stratégiai jelentőségű lépés a lengyel ingatlanpiac számára is, hiszen ez az első, olyan jellegű ügylet, ahol két meghatározó ingatlanirodai hálózat egyesül az ügyfélkiszolgálás még magasabb szintre emelése, a portfólió bővítése, valamint a piacvezető szerep megszerzése érdekében, létrehozva ezzel a lengyel piac legnagyobb irodaszámú, 123 irodából álló hálózatát.

Az Otthon Centrum 2023 áprilisában szerzett többségi tulajdont a Freedom Nieruchomości ingatlanközvetítő hálózatban, a cég az újabb lengyel akvizícióval tovább erősíti külföldi érdekeltségeit.

Az Investor Nieruchomości Lengyelország egyik legtöbb irodával rendelkező, meghatározó ingatlanhálózata. A 20 éve működő Investor 60 fiókkal, 200 tanácsadóval, 3500 ingatlanból álló ajánlati portfólióval, erős értékesítési csapattal áll az ügyfelek rendelkezésére. A cég irodáival többek között Varsóban, Krakkóban, Poznańban, valamint Gdańskban találkozhatnak az érdeklődők

***

Az Otthon Centrumról:
A 2000-ben alapított Otthon Centrum közel 180 irodájával és teljes országos lefedettségével ma Magyarország vezető ingatlanközvetítő hálózata az irodaszám és az ingatlankínálat nagysága tekintetében is. A 2018-as év Franchise hálózata díjat elnyert Otthon Centrum a Biggeorge Holding része, amelynek tagjai többek között az ingatlanfejlesztés, ingatlan alapkezelés és az ingatlanfinanszírozás területén végzik több éve sikerrel tevékenységüket. 2022-ben az Otthon Centrum többségi tulajdont szerzett az ingatlan - és hitelközvetítéssel foglalkozó Open House, majd 2023-ban a lengyel Freedom Cégcsoportban. Az együttműködés a korábbinál is magasabb szintű ügyfélkiszolgálást tesz lehetővé.

Sajtókapcsolat: Tóth Adrienn, sajto@oc.hu, +36 70/311 82 15
Otthon Centrum, Marketing és Kommunikációs Osztály