Ingatlan keresőX
Eladó lakás, DLK046888
Budapest VIII. kerület, Palotanegyed

55 000 000 Ft

140 000 €

  • 50m²
  • 2 szoba
  • 1. emelet
Kiemelt megbízás

Patinás épületben a PALOTANEGYEDBEN eladó jól alakítható, csendes emeleti lakás.

A belvárosi forgatagban a József körúton egy csendes, utcazajtól mentes udvari lakás, amely ablakai a szépen rendben tartott körfolyosóra nyílnak, ahová ki lehet ülni egy kávé mellett.

Az 50 m² lakás az első emeleten található, liftes házban. Jól alakítható terekből áll, minden helység ablakos. A jelenlegi elrendezés szerint egy hálószobás, az étkezőből kialakítható egy másik hálószoba, illetve a tároló helységből egy dolgozószoba. A magas belmagasságnak köszönhetően galériázható. A lakás jó állapotú, a víz-, villanyvezetékek, vízóra cseréje megtörtént. Konvektoros fűtésű, Hajdú bojler gondoskodik a melegvíz ellátásról.

A pincében egy tároló tartozik a lakáshoz.

A 1889-1892 között épült ház nagyjából a Baross utca és a Corvin negyed között félúton található, amely homlokzatán a firenzei reneszánsz jegyeit hordozza. A ma is jó általános állapotú ház tervezője a korszak neves építésze, Pecz Samu volt, aki olyan épületekkel vált ismertté, mint a Szilágyi Dezső téri református templom, a Fővám téri Nagycsarnok, a Magyar Országos Levéltár vagy a Gólyavár. Annak ellenére, hogy számtalan középületet hagyott örökül a budapesti városi tájban, lakóházat tudomásunk szerint igen keveset tervezett.

A ház udvara belülről egységes, rendezett képet mutat. Az udvar közepén található két emelt virágágyásba árnyékot tűrő növényeket ültettek, a korlátok és a fém díszek még az eredetiek, a terazzo burkolatot felújították.

A házban az Airbnb nem engedélyezett, kiváló a lakóközösség és a közös képviselet.  Elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretnek a város forgatagában lakni és a jó közlekedés mellett fontos számukra az otthonuk kényelmes nyugalma.Regisztrációs szám

DLK046888

Az ingatlan adatai

Értékesités
eladó
Jogi státusz
használt
Jelleg
lakás
Építési mód
tégla
Méret
50 m²
Bruttó méret
50 m²
Belmagasság
390 cm
Lakáson belüli szintszám
1
Tájolás
Nyugat
Állapot
Homlokzat állapota
Kiváló
Építés éve
1893
Fürdőszobák száma
1
Fekvés
udvari
Lift
van

Helyiségek

nappali
15 m²
szoba
10 m²
ebédlő
9 m²
előszoba
5 m²
fürdőszoba-wc
5 m²
Pongó Miklós
Pongó Miklós

Hitelszakértő

Irodánk kínálatából - VIII. kerület - József körút

eladó lakás

Index image
13

eladó családi ház

Index image
19

eladó lakás

Index image
18

eladó családi ház

Index image
12