Ingatlan keresőX
Eladó családi ház, H467109
Oszkó

9 000 000 Ft

23 000 €

  • 30m²
  • 2 szoba

Autentikus vidéki parasztház

Eladóvá vált ez az Oszkó-i 1901-es építésű, eredeti vályog parasztház, mely mai napig őrzi hamisítatlan báját, közel 3200m2-es területtel. A két lakóhelységes ingatlan mérete a korábbi melléképületek alapterületével bővíthető. A száraz épületbe a villany be lett vezetve, egy korabeli kemence őrzi a régi idők hangulatát valamint fagerendás mennyezete. Gázcsonk a telken kívül található, víz és szennyvíz bevezetve a telekre. Ásott kút segíti a gazdálkodásban, kertészkedésben gondolkodókat.
A község lakosságának egy része ma is a mezőgazdaságból él, részint a téesz alapjain létrejött szövetkezetben, részint pedig újonnan alakuló családi gazdaságokban. Az alkalmazottak többnyire Vasvárra, Szombathelyre és Sárvárra járnak dolgozni, helyben az iskola, az óvoda, az öregek otthona, egy faüzem, egy kisebb cipőüzem és egy csirkenevelő ad munkát.
A falu kulturális életét két nagy múltú egyesület, a Rozmaring színjátszó csoport és a Hegypásztor Kör határozza meg, közös szervezésükben zajlanak a falu ünnepnapjai, mindenekelőtt a falunap és a nemzeti ünnepek. A Hegypásztor Kör eredetileg a szőlőhegy népi műemlékeinek védelmére jött létre, de napjainkban a falusi turizmus szervezésével is foglalkozik, és teleházat is működtet. A látnivalók közül elsősorban a középkori eredetű, bár többszörösen átépített plébániatemplomot és a szőlőhegyi présházakat említhetjük, de figyelmet érdemelnek a világháborús emlékművek, a temetői emlékhely és a XIX–XX. századi út menti kőkeresztek is.
Amennyiben ezek alapján megtetszett az ingatlan, nézzük meg együtt, az ár irányár!

Regisztrációs szám

H467109

Az ingatlan adatai

Értékesités
eladó
Jogi státusz
használt
Jelleg
ház
Építési mód
vályog
Méret
30 m²
Bruttó méret
100 m²
Telek méret
3 182 m²
Fűtés
egyéb
Belmagasság
270 cm
Tájolás
Dél
Állapot
Felújítandó
Homlokzat állapota
Átlagos
Építés éve
1901
Gáz
Utcán

Helyiségek

szoba
1 m²
konyha
1 m²
Bocsné Gruff Renáta
Bocsné Gruff Renáta

Hitelszakértő

Irodánk kínálatából - Zalaegerszeg - Kossuth út

eladó családi ház

Index image
23

eladó telek

Index image
26

eladó családi ház

Index image
31

eladó telek

Index image
5

eladó telek

Index image
17

eladó családi ház

Index image
21

eladó nyaraló

Index image
23

eladó családi ház

Index image
18