Ingatlan keresőX
Eladó tanya, H467163
Egerbakta, Ivánka

230 000 000 Ft

586 000 €

  • 24 000m²
  • 5 szoba

ELADÓ Eger mellett 24.000 m2-es különleges önellátó farm!

Eger mellett az Egerbakta (Ivánka ) tetőn, 4 részből álló farm eladó. A farm teljesen önellátó, saját minőségi napelemrendszerrel, ipari fúrt kúttal rendelkezik, profi öntözőrendszerrel. Minden egységen több éve termő telepített gyümölcsösök is vannak. A gyümölcs terméshez külön ipari feldolgozó rész, valamint egy sok éve bevezetett , leinformálható , kiválóan működő különleges vendégház is tartozik.
A komplexum értékét növeli még, hogy minden berendezési tárgy, minőségi gépek/szerszámok, felszerelések maradnak a farmon a vételárba benne foglaltatnak, ami szintén egy nagyobb beruházás lenne a leendő tulajdonosnak.


A farm részeit tekintve:

1. részben
Egy 2001-ben épült könnyűszerkezetes, szigetelt , két szintes ház található, ami eddig egyrészt a tulajdonos kényelmét szolgálta, nagy nappalival, konyhával, fürdőszobával, az emeleten hálószobákkal,
másrészt az épület nyugati oldalán található még egy ipari gyümölcsfeldolgozó helység (aszaló, és gyorsfagyasztó gépek) is a földszinten, ami külön bejárattal is rendelkezik.
-A ház alatt 10 m2-es pince lett kialakítva.
-A ház déli részén nagy teraszról lehet nézni a gyönyörű panorámát. A ház körül , régi és telepített , gondozott gyümölcsfák, szőlő, szeder, mézbogyó, áfonya is található..
Az egység adatai:
területe 6.294 m2
-a ház 145/115 m2-es

Termő növények az egységen:
-127 vegyes gyümölcsfa
-329 szeder bokor
-100 mézbogyó
-34 áfonya
- szőlő lugasok


2. részben
Egy 2016-ban Finn alapanyagból épült minőségi két szintes, szigetelt könnyűszerkezetes ház ami egy önálló turisztikai egységként üzemel jelenleg is.
A ház hosszú évek óta jól működő, leinformálható, bevezetett vendégházként üzemel, rengeteg visszatérő vendéggel. A földszinten két konyhával, ebédlővel, fürdőszobával, vendégszobával és egy az egész házat tökéletes felfűtő minőségi kandallóval, a felső szinten szintén van terasz, valamint az emeleti egyterű nappali részben még két hálókabin is található. A ház rendelkezik még lent egy hatalmas panorámás terasszal, 8 m2-es fedett tornáccal, az egész ház alatt elhelyezkedő tárolóval, az épület mellett fa játszótér, hatalmas gondozott mezővel, telepített eper fák, és további gyümölcs fák teszik még hangulatosabbá a helyet.
Az egység adatai::
területe: 8970 m2
a ház 72/57 m2-es

Termő növények az egységen:
-95 vegyes gyümölcsfa
-6 eperfa

3. részben régi és telepített gyümölcsfák, termő mandula, szeder, és áfonya. Az itt megtermő gyümölcsöket több éve kiváló minőségben feldolgozzák az egyes egységben található aszaló és egyéb gépekkel, valamint nyáron friss gyümölcs értékesítés is szokott lenni, ami szintén jelentős bevételt hoz a farm életében. Ezen az egységen található még egy gép/eszköz tároló építmény is.
Az egység adatai:
területe: 2.798 m2

Termő növények az egységen:
-vegyes gyümölcsfa
-55 mandulafa
-240 szeder bokor
-195 áfonya

4. részben gyümölcsfák, valamint telepített , termő szeder ültetvény
Ezen az egységen található még egy kisebb ház, alatta pincével, valamint egy kisebb eszköz tároló építmény is.
Az egység adatai:
területe:3.447 m2

Termő növények az egységen:
-10 db vegyes gyümölcsfa
-205 db szeder bokor

További fontos információk az ingatlanról:

-A farm saját napelemparkkal, ipari fúrt kúttal rendelkezik. Külön kiépített profi öntözőrendszer, villany fűtés, elektromos redőnyök is vannak mindkét házban.

-Teljesen körbekerített minden gyümölcsös rész

- minden engedélyeztetve van, és adminisztrálva. Per és tehermentes, pár hét alatt birtokba vehető.

-Külön megemlítendő, hogy a gyümölcsösök tudatos elgondolás szerint, hozzáértő módon , minőségi oltványokkal lettek telepítve, valamint a további gondozásuk is ilyen formában zajlik.

-A szennyvíz elvezetés európai szabványoknak megfelelően semlegesítve történik

-Az egész komplexum rendezett, folyamatosan karbantartott, gépiesített szinte minden.

-Az ingatlankomplexum kiváló adottságait kiegészíti még, hogy a hajnali óráktól, egészen a napnyugtáig körbejárja a nap a farmot.

-A farm folyamatosan fejlesztve van, jelenleg is épül az egyik egységen egy tároló épület, a profi öntözőrendszer további új egységekkel bővül stb.

-A farmon használatos gépek, eszközök mind minőségi termékek, amik folyamatosan karbantartottak/szervizeltek.A farm múltját tekintve, a Svéd tulajdonos sok éves fáradtságos kézimunkáját dicséri szinte minden. Mindig szenvedélyesen fejlesztette a farm egységeit, nevelte a növényeket, vezeti és gondozza a vendégházat, és az egész területet. Mindezt nagyon környezettudatosan teszi, ami jól látható majd a képi anyagokon is. Az ingatlan ár/érték arányát tekintve, lényegesen kevesebb a farm ára, mint amennyiért létrehozható lenne napjainkban egy ilyen ingatlankomplexum.

Regisztrációs szám

H467163

Az ingatlan adatai

Értékesités
eladó
Jogi státusz
használt
Jelleg
ház
Építési mód
könnyűszerkezetes
Méret
24 000 m²
Bruttó méret
24 000 m²
Telek méret
24 000 m²
Fűtés
egyéb
Belmagasság
240 cm
Lakáson belüli szintszám
2
Tájolás
Dél-nyugat
Panoráma
Zöldre néző panoráma
Állapot
Homlokzat állapota
Pince
Önálló
Környék
csendes, zöld
Építés éve
2002
Fürdőszobák száma
2
Víz
Van
Villany
Van

Helyiségek

hálószoba
10 m²
nappali
1 m²
terasz
1 m²
nappali
1 m²
konyha-étkező
1 m²
egyéb helyiség
1 m²
nappali-étkező
1 m²

Irodánk kínálatából - Eger - Mátyás király út

eladó családi ház

Index image
25

eladó családi ház

Index image
15

eladó családi ház

Index image
30